وظیفه انواع فیلتر روغن + علائم خرابی

فیلتر روغن از ورود آلاینده‌هایی مانند سوخت نسوخته، قطعات فلزی، گرد و غبار، حشرات، باکتری‌ها و… به درون روغن جلوگیری می‌کند و در نهایت روغنی کاملاً تمیز و بدون آلاینده را برای خنک کردن، آب بندی، پاک‌سازی و روانکاری به سمت موتور می‌فرستد. توجه داشته باشید که وجود این محصول پرکاربرد در تمامی خودروها الزامی است. در این مقاله ضمن معرفی انواع فیلتر روغن قصد داریم به وظیفه این محصول و علائم خرابی آن بپردازیم. همراه ما باشید.

فیلتر روغن چیست؟

انواع فیلتر روغن وظیفه دارند روغن وارد شده به موتور را از هرگونه آلودگی پاک کنند. همان طور که می‌دانید قطعات موتور و قطعات آن برای اینکه بتوانند فعالیت‌های خود را درست انجام بدهند، نیاز به روغن دارند. عملکرد صحیح فیلتر روغن باعث می‌شود که از خوردگی و سایش موتور و قطعات مختلف آن پیشگیری شده و حرکات آن‌ها روان‌تر شود. با توجه به موارد گفته شده نتیجه می‌گیریم که یک فیلتر روغن خوب به شکل ویژه‌ای بر افزایش طول عمر موتور تاثیر می‌گذارد.

وظایف فیلتر روغن موتور چیست؟

انواع فیلتر روغن از اجزای بسیار مهم و تاثیرگذار در سیستم روانکاری خودرو به شمار می‌روند که وظیفه آن‌ها تصفیه کردن روغن موتور از آلودگی‌های مختلف است. زمانی که موتور کار می‌کند، روغن موتور گرد و غبار، ذرات فلزی و سایر آلودگی‌های مشابه آن را به خود جذب می‌نماید. این موضوع به مرور باعث اختلال در روند کار موتور و اجزای مختلف آن می‌شود. فیلتر روغن با تصفیه روغن از آلودگی‌های مختلف، روغنی صاف و یک دست را بدون هرگونه آلودگی به داخل موتور می‌فرستد. اگر بخواهیم وظایف فیلتر روغن موتور را به طور کلی بیان کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم.

تصفیه روغن موتور

انواع فیلتر روغن وظیفه دارند روغن موتور را از آلودگی‌های مختلف و ذرات معلق پاک کرده و از ورود آن‌ها به داخل موتور جلوگیری کنند. این امر سبب بهتر کارکردن موتور و دیگر قطعات خودرو می‌شود.

بهبود کارایی موتور

فیلتر روغن بنز وظیفه دارد با حفظ تمیزی روغن، باعث بهبود عملکرد موتور و سایر قطعات آن شود و از خراب شدن این سیستم جلوگیری کند.

افزایش عمر

اگر فیلتر روغن پراید_ تیبا، ساینا_ کوئیک و… نباشند، ذرات معلق و سایر آلودگی‌ها به داخل موتور و قطعات مختلف آن راه پیدا می‌کنند. به این ترتیب عمر و دوام موتور کم شده و خیلی زود خراب می‌شود.

 

علائم خرابی فیلتر روغن چیست؟

خرابی انواع فیلتر روغن علائم متعددی دارد که می‌توانید با دقت به آن‌ها متوجه مشکل در فیلتر روغن اتومبیل خود شده و برای رفع آن اقدام کنید. اگر تعویض فیلتر روغن دیر انجام شود، در روند کار اتومبیل اختلال ایجاد شده و اتومبیل شما دچار مشکل می‌شود. از جمله علائم خرابی انواع فیلتر روغن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

گرمای بیش از حد موتور

کثیف بودن فیلتر روغن مانعی برای ورود روغن به موتور است که در نتیجه موتور و قطعات آن عملکرد روانی نخواهند داشت. خشک کار کردن موتور اصطکاک و دمای قطعات مختلف آن را افزایش می‌دهد و در نتیجه آن گرما تولید می‌شود. این گرما به مرور دمای موتور را به شکل ویژه‌ای بالا می‌برد.

عملکرد ضعیف موتور

اگر فیلتر درست کار نکند و روغن آلوده را وارد موتور کند، باعث ایجاد رسوب در موتور و آلوده شدن آن شده و اختلال در عملکرد این سیستم اتفاق می‌افتد. در پی این موضوع موتور نمی‌تواند آن طور که باید برق تولید کند در نتیجه وقتی پدال گاز را فشار می‌دهید سرعت اتومبیل افزایش پیدا نکرده و عملکرد موتور با مشکل روبرو می‌شود.

دود اگزوز تیره و کثیف

یکی دیگر از علائم خرابی انواع فیلتر روغن به رنگ دودی که از اگزوز خارج می‌شود، مربوط است. دود خارج شده از اگزوز باید شفاف باشد و در هوای آزاد دیده نشود. اگر دودی که از اگزوز بیرون می‌آید تیره یا خاکستری باشد، باید بدانید که موتور اتومبیل دچار روغن سوزی شده و این موضوع اغلب به دلیل کثیف بودن فیلتر و یا مسدود شدن آن مربوط می‌شود. در پی این موضوع روغن در اگزوز می‌سوزد، رنگ تیره و بوی بدی به خود می‌گیرد.

صدای تق تق موتور

اگر فیلتر روغن موتور خراب شده باشد، در روند ورود روغن به موتور مشکل ایجاد شده و در نتیجه موتور و قطعات آن به صورت خشک کار می‌کنند. در پی این موضوع قطعات مختلف موتور دچار ساییدگی شده و صداهای مختلف از خود تولید می‌کنند.

اجزای مختلف انواع فیلتر روغن

انواع فیلتر روغن اجزای مختلفی دارند و هر جز آن‌ها نقش مهمی را در روند فیلتراسیون انجام می‌دهد. اجزای مختلف این قطعه عبارتند از:

  • درب بالایی
  • محفظه کاغذی
  • سوپاپ ورودی
  • مجرای مرکزی
  • فیلترهای کاغذی
  • دیسک انتهایی
  • نگهدارنده
  • سوپاپ اطمینان

 

انواع فیلتر روغن

فیلتر روغن در دو نوع تولید و روانه بازار می‌شود شناخت این موارد قبلا از خرید، اهمیت زیادی داشته و به شما کابران کمک شایانی می‌کند. این دو مورد عبارتنداز:

فیلتر روغن کارتریجی

المنت‌های فیلتر روغن کارتریجی یا المنتی به واسطه واشر آب بند می‌شوند. در این محصولات محفظه نگهدارنده به شکل جداگانه روی موتور نصب شده و برای تعویض فقط کافی است قطعه نو را با قبلی جایگزین کنید.

فیلتر روغن پیچی

فیلتر پیچی همان طور که از اسمش پیداست روی بدنه موتور به واسطه یک واشر پیچ می‌شود. ظاهر این نوع فیلتر به شکل استوانه‌ای بوده و با استفاده از فلز ساخته شده است. این فیلتر از نظر ساختار درونی با فیلترهای کارتریجی تفاوت چندانی نداشته و فقط قسمت خارجی آن بدنه فلزی دارد.

ویژگی‌های فیلتر روغن خوب

برای انتخاب و خرید فیلتر روغن اولیه ولوو FM12 خوب و مناسب باید به یک سری نکات توجه کنید و با بررسی آن‌ها به دنبال یک فیلتر ایده‌آل بگردید. از جمله ویژگی‌های یک فیلتر خوب می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • تعداد کاغذها یا فیلترهایی که در فیلتر روغن استفاده می‌شود باید زیاد باشد.
  • محصول باید در مقابل فشار روغن مقاومت خوبی از خود نشان دهد.
  • محفظه فیلتر باید در برابر فشار روغن مقاوم باشد.
  • در برابر نفوذ آب و سایر مواد دوام خوبی از خود نشان دهد.
  • سوپاپ اطمینان داشته باشد.
  • کاغذهایی که در فیلتر استفاده شده توانایی جداسازی ناخالصی‌ها را داشته باشند.

با بررسی و شناخت موارد ذکر شده می‌توانید محصولی مناسب و ایده‌آل خریداری کرده و به نتیجه مطلوب دست یابید.

جمع‌بندی

در این مقاله راجع به وظیفه انواع فیلتر روغن صحبت کردیم و کاربردهای مهم این محصول را در سیستم خودرو مورد بررسی قرار دادیم. همچنین راجع به علائم خرابی فیلتر روغن اطلاعات کاملی را در اختیار شما همراهان گرامی قرار دادیم. همانطور که گفته شد فیلتر روغن انواع مختلفی دارد و به صورت پیچی یا کارتریجی در بازار موجود است. اگر قصد خرید این محصول را دارید حتماً به نکات گفته شده در این مقاله توجه کنید تا یک فیلتر مناسب برای خودروی خود تهیه کنید.

 

admin
ارسال دیدگاه